Wat is linkbuilding?

Nieuwsbericht

Wat is linkbuilding?

IMT linkbuilding

Veel bedrijven kiezen er tegenwoordig voor om linkbuilding in te zetten om hun website in zoekmachines beter vindbaar te maken. Dit is bedoeld om extra klanten te werven en de omzet te verhogen.

Linkbuilding is een verzamelnaam van opties om de website of webshop hoger in Google te krijgen. Linkbuilding bestaat met name uit het genereren van relevante internet-links naar je website en heeft ook als doel meerdere bezoekers te genereren binnen de website of webshop via de Google zoekmachines. Google ziet de links die je naar jouw website of webshop verwijzen als stemmen. Hierdoor zorgen meer links voor meer waardering van Google en stijg je in de Google zoekresultaten. Ten opzichte van de concurrent is het erg belangrijk veel goede backlinks te hebben. Zo zal je hen op de lange termijn gaan overstijgen in de zoekresultaten. Hiervoor zijn diverse tools beschikbaar.

Het internet is aan elkaar gelinkt met verschillende sites tot een gigantisch netwerk. Daarom is het van belang deze structuur op de juiste manier te hebben ingericht, om aan extra klanten en dus omzet te komen. Naast de vindbaarheid is het natuurlijk ook van belang een mooie representatieve website te hebben.

Dit omdat je natuurlijk wilt dat de potentiële bezoeker overgaat tot het doen van een aankoop of dat hij/zij een contactformulier invult. Dit is te realiseren door diverse call-to-actions toe te voegen. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan een bel-mij-terug-formulier, een contactformulier, een chatfunctie of het telefoonnummer groot in beeld. Je wilt natuurlijk dat de klant gestuurd wordt in een richting die leidt tot een aanvraag of aankoop binnen de website of webshop.

Benieuwd welke mogelijkheden er zijn voor jouw bedrijf? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.