Zo blijft u met SEO ook in 2016 scoren

Nieuwsbericht

Zo blijft u met SEO ook in 2016 scoren

SEO tekst

Scoren met SEO in 2016

U vraagt zich misschien af wat er in het komende jaar zal gebeuren op het gebied van SEO? U zult in 2016 goed willen blijven scoren in Google en u zult er natuurlijk alles aan willen doen om niet te dalen. Er zal natuurlijk nogal wat moeten gebeuren om uw website of webwinkel in 2016 te laten stijgen in de zoekresultaten van Google, er zullen een aantal onderdelen zijn die wat meer aandacht verdienen dan anderen. Omdat het beleid bij Google zich zo nu en dan wijzigt, zullen we even voor u op een rijtje zetten wat voor SEO van belang is in 2016.

Mobiel is de toekomst, maar óók het heden

In 2016 is het uiterst belangrijk om een adaptive of responsive website te hebben, zodat u geen bezoekers misloopt. Het is namelijk niets nieuws dat uw website zich aanpast aan een tablet of een smartphone. In de aankomende jaren zal het gebruik van mobiele apparaten enorm stijgen. Zoals u misschien wel weet geeft Google mobielvriendelijke websites voorrang ten opzichte van de niet-mobielvriendelijke websites. Als u dus nog geen adaptive of responsive website heeft, moet u ervoor zorgen dat het snel een actiepunt wordt.

Zoektermoptimalisatie

Om meer kans van slagen te hebben zult u zich meer moeten concentreren op de gelokaliseerde webpagina’s. In de aankomende jaren zullen de zoektermen met plaatsnamen gecombineerd met onderwerpen erg belangrijk worden. Ook is het belangrijk dat het onderwerp duidelijk wordt omschreven in de tekst. Het is inmiddels wel bekend dat de langere pagina’s beter scoren in Google dan de korte pagina’s. We zien de laatste jaren ook een duidelijke verandering van SEO naar content strategie. Met goede content scoort u beter dan met geoptimaliseerde teksten van mindere kwaliteit. Deze trend zet de aankomende tijd ook door. Om aan te sluiten op wat de gebruikers zoeken zult u goed moeten aansluiten op de zoekintentie van de gebruikers.

SEO-tips voor 2016

Bent u ook benieuwd hoe u de SEO-trend het beste kunt doorvoeren op uw website of webwinkel? U kunt tijdens onze kantooruren altijd contact met ons opnemen, zodat wij uw vragen kunnen beantwoorden en onduidelijkheden voor u op kunnen lossen.